Tällä viikolla käsittelemme interventiossa kiitollisuus– teemaa!

Kun mietimme luokassa asioita, joista oppilaat voivat juuri sillä hetkellä olla kiitollisia, yksi oppilas viittasi:

”Olen kiitollinen siitä, että minulla on kyky tuntea kiitollisuuden tunnetta!”

 

5201392743_c502e4058b_z
Huikeeta!

Kiitollisuusharjoituksia luokkaasi!

Kiitollisuus on tutkimusten mukaan mieletön myönteinen tunne ja kyky tuntea kiitollisuutta lisää onnellisuutta. Joten mikset kokeilisi kiitollisuusharjoituksia luokassasi tällä viikolla.

Aloita näistä

  • Kiitollisuuspäiväkirja the three good things Aloittakaa jokainen aamu luokassa hetken midfulness- hiljentymisellä. Tämän jälkeen pyydä jokaista lasta kirjoittamaan ylös kolme asiaa, joista he voivat olla kiitollisia. Jatka tätä kolme viikkoa. Tehkää kiitollisuusharjoituksista osa arkea.
  • Kiitollisuuskirje. Kirjoittakaa sopivalla tunnilla kiitollisuuskirje. Pyydä lapsia miettimään jotain henkilöä, joka on vaikuttanut myönteisellä tavalla hänen elämäänsä. Joku, jota hän haluaisi kiittää. Kirjoittakaa kirje. Jos haluatte, tehtävää voi laajentaa siten kuin alkuperäisessä positiivisen psykologian interventiossa on tehty. Eli kirje luetaan, joko kasvokkain tai puhelimitse henkilölle, jolle se on kirjoitettu.
  • Asioita joista olen kiitollinen- kuvatehtävä. Pyydä oppilaita kuvaamaan viikon ajan arjestaan asioita, joista he ovat kiitollisia. Pyydän heitä lähettämään kuvat sinulle. Kokoa näistä kollaasi ja tutustukaa kuvien avulla luokassa asioihin, jotka ovat lapsille merkityksellisiä ja joista he ovat kiitollisia.