Vinkki: myönteinen sisäinen puhe!

15703764831_24bc3ce957_k

Tämä loistava idea on saatu upealta ja innostavalta positiivisen pedagogiikan pioneerin Ilona Boniwellin luennolta!

nayttokuva-138

Aloitan monesti oppitunnin näyttämällä lapsille kuvaa papukaijasta! Olen puhunut paljon myönteisen sisäisen puheen merkityksestä omalle hyvinvoinnille ja oppimiselle. Vrt. Negativity bias

Ajatuksia tulee ja menee, voit itse valita, mitä niistä uskot ja mihin keskityt. Kun astut luokkaan sisälle, voit itse VALITA, kumman papukaijan kutsut olallesi! Pyydätkö sen papukaijan, joka toistaa jatkuvasti:”Ei kannata, ei kannata, et kuitenkaan opi, menee väärin, menee väärin. Tämä opiskelu on tyhmää, tämä opiskelu on tyhmää. Olet huonompi kuin muut, olet huonompi…” (Paras tapa tulla onnettomaksi, on etsiä joku, joka tekee jonkin asian sinua paremmin ja jatkaa itsesi vertaamista häneen yhä uudelleen.)

Vai, voitko yhä useammin kutsua olkapäällesi papukaijan, joka uskoo sinuun ja näkee vahvuutesi ja pienenkin yrittämisen?

Kun nyt tullessasi luokkaan kutsut olkapäällesi tämän papukaijan, se sanoo sinulle näin:”Hyvä sinä, sinä pystyt siihen. Hyvä sinä, kannatta yrittää. Luota itseesi, sinä pärjäät. Luota itseesi, olet taitava. Katso, mitä hyvää näet ympärilläsi. Huomaa, mitä hyviä asioita juuri nyt tapahtuu!”