Tervetuloa mukaan arvostavan vuorovaikutuksen viikolle!

Rakennetaan yhdessä koulu, jossa jokaisen oppilaan on hyvä kasvaa, oppia, kokea kyvykkyyttä  ja ennen kaikkea löytää sisäisesti turvallinen olo. Annetaan jokaisen olla oma itsensä, ainutlaatuinen ja arvokas. Arvostetaan erilaisuutta ja huomataan toisemme; kiitetään, tuetaan, kehutaan ja ollaan kavereita!

Positiivinen CV- video!

 

Aloitimme tänään Matinlahden ja Tiistilän kouluissa koko viikon kestävän huomaa hyvä!- viikon, jossa huipentuu kahden kuukauden projekti ”Positiivinen CV”. (Lue lisää positiivinencv.fi). Tämän viikon ovat suunnitelleet ja toteuttaneet koulujen 6 lk. oppilaat. Tavoitteena on ennen kaikkea lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta, löytää arvostavia kohtaamisia ja innostaa kaikki oppilaat ja koko henkilökunta mukaan huomaamaan hyvää toisissaan!

 

Katso kehuvideo Matinlahdesta ja tee oma koulussasi!

Kehu, kiitä, kannusta ja tee hyvä jokaiselle!

 

                                        Tuulia Salorannan Positiivinen CV- lopputyö!

Viikon aikana 6. lk oppilaat toteuttavat erilaisia tempauksia, jotka lisäävät kohtaamisia, lisäksi he pitivät mm. aamunavauksen, jolla innostettiin koko koulu mukaan kamppikseen.

Keskeinen osa viikkoa ovat 6 lk. oppilaiden suunnittelemat oppitunnit. 6 lk. oppilaat muuttuvat opettajiksi ja jalkautuvat läpi viikon opettamaan pienempiä oppilaita. Teemoina ovat mm. ystävällisyys, sinnikkyys, rohkeus, itsetunto, myötätunto, hyvän huomaaminen ja rohkeus. Saat kuulla loppuviikosta lisää oppituntien sisällöistä sekä nähdä kuvia!

Tässä kuvia ja videoita 1. päivän tunnelmista, toivottavasti nämä hetket innostavat myös teitä kaikkia mukaan jakamaan hyvää mieltä, kehumaan ja kannustamaan toisia!

Aloitimme päivän salissa yhteisellä aamunavauksella, jossa kehuimme 1-4. luokkalaisia mm. 100 eri tavalla huomaa hyvä!- lasit päässä, leikimme vahvuusjumppaa, arvioimme onnistumisia, katsoimme 6 lk. Positiivinen cv- videot ja harjoittelimme kehumaan vierustoveria!

 

  1. Nappaa kaveri kiinni hyvänteossa! Tule kirjoittamaan tauluun kaverin nimi, jonka olet saanut kiinni onnistumisessa!

 

2. 100 tapaa kehua meidän koulua!

3. Lähetä kehuterveisiä!

 

4. Jokaiselle oma rintamerkki kannustavalla ajatuksella! Tule hakemaan itsellesi kunniamerkki rintaan!

5. Tule äänestämään, mikä meni tänään hyvin juuri sinun päivässäsi!

6. Laita ilo kiertämään! Ota ja anna jollekin pieni kehu!

7. Tule ja kehu kaveria! Ota myös kehut vastaan! 

 

8. Lähetä kehuterveisiä jollekin sinulle tärkeälle!

 

9. Matkalla vessaan, voit tutustua meidän koulun 6. luokkalaisiin!

 

 

Inspiroivaa kehuviikkoa jokaiselle!