Jos olet kiinnostunut lukemaan positiivisen psykologian tärkeimpiä tieteellisiä artikkeleita, suosittelen tutustumaan näihin muutamaan sivustoon:

Tästä linkistä: Loistava ”aloituspakkaus” positiivisen psykologian artikkeleihin!

Paljon mm. Martin Seligmanin kirjoittamia.

Tästä linkistä: Paljon käytännön ideoita oman hyvinvoinnin tueksi.

Nämä ”Greater Good Science Centerin” sivut ovat todella monipuoliset ja tutustumisen arvoiset!

Sain tällä viikolla uusia kirjoja, jotka liittyvät lasten ja nuorten parissa tekemääni tutkimukseen. Nämä molemmat kirjat tuovat oman lisänsä positiivisen pedagogikaan kenttään ja interventiot/tuntisuunnitelmat pohjaavat vahvasti tutkittuun tietoon positiivisesta psykologiasta.

WP_20150724_09_32_13_Pro

”Building happiness, resilience and motivation in adolescents”- kirjassa on kehitetty 24 luonteenvahvuuteen liittyviä oppitunteja.

”Personal well-being lessons”- kirjassa käsitellään hyvin monipuolisesti positiivisen psykologian tärkeimpiä osa-alueita nuorten parissa tehtävän hyvinvointityön tueksi.

WP_20150724_09_32_27_Pro”Character strengths matter” on hyvin käytännönläheinen kirja, joka valaisee sitä puolta, miten kaikkia VIA:n 24 luonteevahvuutta voi soveltaa omassa elämässä hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseksi. Kirja on omistettu positiivisen psykologian perustajan Chris Petersonin muistolle ja sen kirjoittamiseen ovat osallistuneet hyvin monipuolisesti nykyhetken positiivisen psykologian ”huippunimet”.

”LOVE 2.0” on oma ehdoton suosikkini ja sain tämän kirjan viimein tilattua myös omaksi. Olen Barbara Fredricksonin työn suuri fani ja kunnioitan hänen uraansa ja tutkimustyötään myönteisten tunteiden parissa. ”LOVE 2.0” on mielestäni ehdoton ”must” kirja kaikille positiivisesta psykologiasta kiinnostuneille. Kirjassa Fredrickson kirjoittaa meidän jokaisen hyvinvoinnin perustasta eli inhimillisen kanssakäymisen ja kohtaamisten merkityksestä tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi.