Joensuu huomaa hyvän!

image002

Olen käynyt syksyn aikana kouluttamassa Joensuussa varhaiskasvatuksen asiantuntijoita, päiväkotien johtajia, perusopetuksen rehtoreita, opettajia sekä suuren joukon päiväkotien työntekijöitä. Syksyn mittaan tulen tapaamaan liki kaikki joensuulaiset varhaiskasvatuksen upeat ammattilaiset. Olen saanut kokea Joensuussa tapahtuvaa ihmettä, miten innostuneet esimiehet ja päiväkotien työntekijät lähtevät todella sitoutuneesti etsimään omaan työhönsä uusia mahdollisuuksia hyvän huomaamisen ja vahvuuksien opettamisen merkeissä. Haluan nostaa ensimmäisessä ”Hyvän tekijät”- jutussa esille Ollilan päiväkodin, jossa positiivinen pedagogiikka on todella näkyvillä, kuuluvilla ja iso osa jokaista päivää. Joensuussa suurena innoittajana tälle tielle ovat toimineet päivähoidon aluevastaava, innokas Mikko Tiihonen sekä Ollilan päiväkodin johtaja sinnikäs Mia Gröhn. Kiitos teille, kun jaoitte tarinanne! Innostuksenne ja oppimisen ilonne säteilee laajalle!

huomaa-hyva-timpurit-003

 

Kertokaa itsestänne: Me olemme Ollilan päiväkodin lastentarhanopettajia, erityislastentarhanopettaja sekä päiväkodin johtaja Mia Gröhn Joensuusta!

Tärkein kasvatuksellinen toiminta ajatus :

”lapsi ei muista mitä sanoit tai teit, mutta lapsi muistaa kyllä sen miten hänet kohtasit tai mitä sait hänet tuntemaan.”

 

Ilo! Tärkeää on se, että lapsilla on lupa olla omanlaisensa

.huomaa-hyva-008

 

Jos voisit opettaa vain yhden taidon ja yhden päivän ajan, mitä haluaisit eniten opettaa lapsille?

Rakkautta –  rakkautta – rakkautta – rakkautta – itseluottamusta – itsetuntemusta.

 

 

Miten positiivinen pedagogiikka näkyy päiväkodissanne?

Positiivinen pedagogiikka näkyy ihan kaikessa. Sanoitetaan. Opetellaan itsekin vahvuuskieltä. Osataan kuunnella. Se läpivalaisee kaiken toiminnan.

Miten se on vaikuttanut työntekijöihin, lapsiin entä perheisiin?

Henkilökunnan keskuudessa ilo ja huumori ovat lisääntyneet huimasti. Positiivinen palaute lasten päivästä on myös lisääntynyt.  Hyviä keskusteluja vanhempien kanssa on ollut paljon. Kaikessa lasten kanssa tehtävässä toiminnassa mukana. Haluamme toteuttaa arjessamme positiivista pedagogiikka,  koska uskomme vahvasti siihen että sillä ON HYVÄ VAIKUTUS!

Kerro vielä jotain kivoja ideoita, mitä olette tehneet? Uteliaisuuslaukut. Vahvuushaalarit ja lisää löytyy alta!

 

 

Sinnikkyys, ryhmätyö taidot, me-henki!

huomaa-hyva-002

 

Mitkä ovat sinun vahvuudet johtajana? Innostuminen, työhön sitoutuminen, sinnikkyys.

Mikä on sinusta tärkeintä päiväkodin johtajan työssä? Olen tässä ja nyt. Kuuntelen.

Kuvia päiväkotimme positiivisesta pedagogiikasta!

 

Pokemonin sinnikästä etsintää!

luontosydan-003Varis + vesivärityö + repiminen + pistelytyö – ryhmätyönä!

luontosydan-013Uteliaisuutta herätellään erilaisilla laukuilla sekä kasseilla!

luontosydan-014

Koko meidän Rappareiden pienryhmän lapset viltin alla katsomassa IPadilta HÖYHENSAARTEN ( ennen nukkaria jokaiselle lapselle henkilökohtainen kohtaaminen ja mukava hetki) Frozen videota +  musiikkia!

luontosydan-016

Esiopetuksen pihalle ryhmätyönä tekemä sydän – nyt ryhmätyötaidot, oppimisen ilo ja uteliaisuus aiheena!

luontosydan-017

 

Rohkeus pöllöt!

huomaa-hyva-005

 

P.s. Haluaisitko sinä esitellä seuraavaksi teidän toimintaa tai tiedätkö jonkun toisen hyväntekijän! Vinkkaathan minulle!